מדעי המחשב הוא תחום מדע העוסק בלימוד הבסיס התאורטי והמעשי של השימוש במערכות מחשב וגם בנושא של תכנון ובניה של מערכות מחשב עצמן. בתחום כלולים מספר רב של ענפי-משנה; חלקם מדגישים את היבטי החישוביות של תוצאות פרטניות (לדוגמה, גרפיקה ממוחשבת), אחרים עוסקים בחקר התכונות של בעיות חישוביות כלליות (לדוגמה, סיבוכיות), ואחרים מתמקדים בפתרון הבעיות הכרוכות ביישום מעשי של חישובים ואלגוריתמים. ענף משמעותי במדעי המחשב הוא חקר ויישום שפות פורמליות לפתרון בעיות חישוביות מסוימות (לדוגמה, באמצעות שפות תכנות).
קישור לערך מדעי המחשב בויקיפדיה
נושאים עיקריים הנחקרים ונלמדים במסגרת מדעי המחשב כוללים: יסודות מתמטיים - מתמטיקה בדידה, אלגברה בוליאנית, לוגיקה, תורת הגרפים, שפות פורמליות, חישוביות, סיבוכיות חישובית. יעילות של תוכניות: אלגוריתמים, יעילות אלגוריתמית, מיטוב אלגוריתמים ומבני נתונים. כלים לפיתוח תוכנה - שפות תכנות, הנדסת תוכנה, הידור, אימות תוכנה, מסדי נתונים. תשתיות מחשוב - מערכות הפעלה, רשתות מחשבים. ישומים - דחיסת נתונים, למידה ממוחשבת, ראייה ממוחשבת, גרפיקה ממוחשבת, בלשנות חישובית, בינה מלאכותית, קריפטוגרפיה וביואינפורמטיקה.
חפש תשובות ופתרונות לשאלות מספרי לימוד במדעי המחשב
תכנית הלימודים במקצוע מדעי המחשב לתלמידי חטיבת הביניים בכיתות ז', ח', ט', כוללת נושאים כגון: מבוא למדעי המחשב, גיליון אלקטרוני בדגש על שימוש במחקר מדעי, סייבר ואינטרנט, מבוא לרובוטיקה ותכנות צד לקוח (Html5 + CSS + JavaScript).
תכנית הלימודים במקצוע מדעי המחשב לתלמידי החטיבה העליונה כוללת נושאים כגון: בסיסי נתונים ומערכות מידע, גרפיקה ממוחשבת, ארגון המחשב ושפת סף, תכנות פונקציונלי, תכנות לוגי, מבוא לתכנות בסביבת אינטרנט, מבנה נתונים, ממשקי מבני נתונים, מודלים חישוביים, תכנות מונחה עצמים בשפות ג'אווה וסי שארפ, חקר ביצועים, עיצוב תכנה ומערכות מחשב ואסמבלי.
להלן רשימת ספרי הלימוד במקצוע מדעי המחשב לחטיבת הביניים ולחטיבה העליונה של בתי הספר בישראל ושעבורם ניתן לחפש תשובות לשאלות. אם ספר הלימוד במדעי המחשב שאתם מחפשים אינו מופיע ברשימה אתם מוזמנים לפתוח את
מנוע חיפוש הפתרונות של תיקתק ולהקליק על הקישור "דווח על ספר חסר". בחלון שיפתח תוכלו לתאר את הספר החסר: שם, מחבר, הוצאה ומספר עמודים - המידע שתשלחו על ספרים חסרים יאפשר יצירת מאגר מעודכן של ספרים ופתרונות.